+31 (0)640446517 kim@kimloystudios.com

Vaak gestelde vragen

Hier vindt u hopelijk de antwoorden op al uw vragen over permanente make-up en de specifieke hairstroke-techniek die ik gebruik.  Echter, als uw vraag hieronder niet wordt beantwoord, dan kunt u neem contact met mij op en ik zal je vragen binnen 24 uur beantwoorden.

Vragen over Hyperrealisme Brows

Wat is HyperrealismeTechniek?

Hyperrealisme techniek is een geavanceerde Permanente Make-up behandeling die uw eigen natuurlijke wenkbrauw nabootst.

Bij deze techniek is er geen standaardaanpak.  Elk werkstuk is individueel.

Met behulp van een elektrische PMU-naald creëren we haarachtige strepen op de huid om de wenkbrauwen op te vullen en ze er voller uit te laten zien.  Het is alsof je een plaatje van een wenkbrauw op de huid schildert.  Het is een zeer veilige behandeling met minimaal trauma voor de huid.

Als u natuurlijk ogende Permanente Make-up wilt is dit de behandeling voor u.

Welk huidtype IS NIET geschikt voor de Hyperrealisme Techniek?

If you have alopecia of the eyebrow you may have a skin condition called called Ulerythema-Ophryogenesis which causes a loss of brow hair from the middle to the end of the eyebrow.  The skin in this area tends to be red and bumpy.  If you have this condition PMU is not possible.

Other difficult skin types come with conditions:

Oily skin: an organic pigment will need to be used on oily skin.  Organic pigments are very strong and are permanent, meaning there will always be a residue of the pigment left in the skin permanently.

Senstive Skin: retains pigment less than normal to dry skin, therefore an organic pigment may need to be used to ensure longevity.

Mature skin 55+: is very thin, therefore carries a risk of the pigment migrating under the skin.

Vragen over Poederwenkbrauwen

Wat is Powder Brow?
Powder Brow is een PMU-techniek waarbij pigment in de huid wordt geïmplanteerd met een elektrisch tattoo-apparaat.  The finished result is a full makeup effect.  Dit is geen hair stroke effect.
Is een vette huid geschikt voor Powder Brows?

Ja, als je een licht vette huid hebt, is Powder Brows een goede optie.  Hoewel het toch sneller zal vervagen dan bij een normale tot droge huid.

Vragen over gecombineerde wenkbrauwen

Wat is Combination Brow?
Combination Brow is een mix van Machine Hairstrokes en Powder Brows.
We gebruiken hairstrokes aan de voor- en bovenkant van de wenkbrauw voor een luchtig effect, met poedertechniek aan de onderkant en in het midden van de wenkbrauw voor een strakke lijn en meer volheid en definitie.
Het is voor wie meer definitie wil dan haarstreken kunnen bieden, maar niet het volledige make-up effect van poederwenkbrauwen wil.
Is een vette huid geschikt voor Combination Brows?

Ja, als je een licht vette huid hebt, is Combination Brows een goede optie.  Hoewel het nog steeds sneller zal vervagen dan bij een normale tot droge huid.

Algemene vragen

Word ik geweigerd bij de afspraak?

Ja, er zijn bepaalde voorwaarden waaraan niet wordt voldaan, dan wordt u bij de afspraak geweigerd en verliest u uw aanbetaling.  Deze voorwaarden zijn:

1) U heeft iets dat op het consultatieformulier stond niet bekend gemaakt bij het boeken van uw afspraak, dus lees het consultatieformulier duidelijk door bij het boeken.

2) Je huid is niet in een sterke, gezonde conditie.  Als je open zweren hebt, grote ruwe puisten, of als de huid erg droog, gebarsten, pijnlijk of gekneusd is, moet ik je afwijzen en verlies je het voorschot. 

3) You have a condition called Ulerythema-Ophryogenesis that wasn’t acknowledged on the consultation form.

Wie KAN GEEN Permanente Make-up krijgen?

Als een van de onderstaande punten van toepassing is, is het niet veilig voor u om permanente make-up te laten doen.

 • You have skin condition which causes eyebrow hairloss called Ulerythema-Ophryogenesis
 • Momenteel zwanger
 • Momenteel borstvoeding
 • Eczema over the brow (red itchy)
 • Psoriasis boven de wenkbrauwen (kleine ruw aanvoelende rode bultjes op plaatsen waar de haren uit de huid komen)
 • Acne medicijnen
 • Diabetes
 • Hepatitis C
 • HIV
 • Genezingsproblemen
 • Hemofilie (ernstig bloeden)
Zijn deze PMU-technieken permanent?

In tegenstelling tot traditionele tatoeages, die permanent zijn, worden Machine Hairstrokes en Powder Brows beschouwd als semi-permanent en gaan ze ongeveer 1-3 jaar mee, afhankelijk van het huidtype en de huidverzorgingsroutine.

In sommige gevallen zal het pigment nooit helemaal verdwijnen en kan het een vage schaduw in de huid achterlaten. Factoren die het behoud van het pigment beïnvloeden zijn:

 • Een vette huid houdt pigment niet goed vast. Het zal veel sneller vervagen dan bij een normale tot droge huid.
 • Lichtere pigmenten vervagen sneller dan donkere pigmenten
 • UV-stralen kunnen na verloop van tijd het pigment doen vervagen of verkleuren.
 • Dagelijks gebruik van bepaalde gezichtscrèmes die Tretinoïne, Retin-A, Alpha Hydroxy en Glycolzuur bevatten, kan ervoor zorgen dat het pigment sneller vervaagt door het bleken en de toegenomen regeneratie van de huid.
Bestaat er een risico op een allergische reactie?

Ja. Er bestaat een risico dat uw huid een allergische reactie vertoont op het pigment dat in uw huid wordt aangebracht.  Deze situatie is echter zeer zeldzaam.

In deze zeldzame gevallen zijn de reacties maanden na de eerste behandeling begonnen, zodat een patch-test niet altijd onmiddellijk een probleem signaleert.

Reacties die zijn gemeld zijn zwelling, barsten, peeling, blaarvorming en littekens. en de vorming van granulomen.

Bij een reactie moet u een dermatoloog of arts raadplegen voor een diagnose en een behandelingsplan.  Mogelijk moet het pigment ook worden verwijderd.

 

Welke pigmenten gebruikt u?

Ik gebruik momenteel een paar verschillende merken pigmenten.

Voor de oliehoudende huid gebruik ik een organisch pigment waarvan de sporen voor altijd in de huid blijven totdat ze met een laser worden verwijderd.  Momenteel gebruik ik Permablend Lux. https://permablend.com/pages/luxe

Voor alle andere huidtypes gebruik ik een InOrganic pigment, dat na verloop van tijd volledig uit de huid verdwijnt zonder dat het verwijderd hoeft te worden. Momenteel gebruik ik Biotek.

https://shop.biotekmilano.com/eu/products/colors/eyebrows.html

Is er een risico op een infectie?

Ja.  Wanneer we de huid beschadigen, bestaat altijd het risico dat bacteriën de huid binnendringen en een infectie veroorzaken.

We negate this by ensuring the skin, the tools and the working environment are fully sanitised.

You must also clean the brows twice daily with a damp cotton pad to avoid bacteria growing.

 

Is het pijnlijk?

Iedereen heeft een andere pijngrens, maar over het algemeen wordt de pijn als mild beschouwd.

Om de procedure zo comfortabel mogelijk te maken, raad ik u aan om 30 minuten voor uw afspraak een topische verdovende crème te kopen om het gebied te verdoven. Verdovingsmiddelen met lidocaïne, prilocaïne, benzocaïne, tetracaïne en epinefrine zijn geschikt en kunnen online, bij een plaatselijke apotheek of bij uw arts worden gekocht.

Moet ik mijn wenkbrauwen laten groeien voor de afspraak?

Nee. Blijf alsjeblieft je wenkbrauwen vormen en stylen zoals je wilt.  Het is beter voor mij om te zien hoe je ze graag hebt.

Hoe lang duurt de afspraak?

Meestal ongeveer 2,5 - 3 uur om:

1) Breng de nieuwe wenkbrauwvorm in kaart en teken de hoofdlijnen

2) Kies de pigmentkleuren.

3) De tatoeageprocedure duurt ongeveer 1,5 - 2 uur. 

Moet ik herladen en is dat bij de prijs inbegrepen?

Ja, de nabehandeling ongeveer 8 weken later is bij de prijs inbegrepen en ja, het wordt aangeraden om de nabehandeling bij te wonen.  Iedereen heeft een andere huid, in verschillende omstandigheden; daarom variëren het genezingsproces en het resultaat.

De top-up is om eventuele genezingsproblemen aan te pakken, zoals het opvullen van eventuele gaten die zijn ontstaan of om een donkerdere tint te gebruiken als je het gevoel hebt dat je wenkbrauwen te licht zijn.

De bijwerksessie zorgt ervoor dat je nieuwe wenkbrauwen langer blijven zitten. 

De afspraak duurt ongeveer 1-1,5 uur.

 

Hoe lang duurt het om te genezen?

De huid is na 7-14 dagen volledig genezen. De exacte kleur en vorm van de slagen ziet u echter pas na 4-6 weken, vandaar dat de nabehandeling daarna plaatsvindt.

De eerste paar dagen kunnen je wenkbrauwen erg donker lijken omdat ze beginnen te schilferen. Tegen de tweede week zullen de korstjes wegvallen en zal eronder licht pigment te zien zijn. Geen paniek. Dit hoort allemaal bij het genezingsproces. Je huid zal over het pigment heen genezen zijn, waardoor het er melkachtig uitziet. In de komende weken zal de huid zich herstellen en zal het pigment op tijd zichtbaar worden.

Krijg ik korsten?

Over het algemeen niet.  De meeste mensen krijgen geen korsten bij machinaal werk.  Met de juiste nazorg, waaronder het schoonmaken van de wenkbrauwen en het hydrateren met kokosolie of sheabalsem, blijven korstjes weg.

Hoe maak ik een afspraak?

Om een afspraak te maken klik HIER.

Zodra je een afspraak hebt geboekt neem ik contact op via Whatsapp om je afspraak te bevestigen en een aanbetaling van €100 te vragen om de boeking vast te leggen.  Het resterende saldo betaal je op de dag van de behandeling.

Hoe bereid ik me voor op de afspraak?
Het gebied rond de wenkbrauwen moet gezond, sterk, niet gevoelig en niet geïrriteerd zijn.
Als je open zweren hebt, grote rauwe puisten, of als de huid erg droog, gebarsten en pijnlijk is, moet ik je afwijzen en verlies je de aanbetaling. Dus als je denkt dat je huid in een slechte conditie is laat het me dan zo snel mogelijk weten.
 • Probeer een afspraak te vermijden als u ongesteld bent.
 • Niet bruin worden of een verbrand gezicht hebben
 • 48 uur voor uw afspraak geen gezichtsbehandeling ondergaan.
 • Neem geen botox 48 uur voor uw afspraak.
 • Stop Retin-A ten minste 4 weken van tevoren (en vermijd de zone rond de wenkbrauwen na de procedure).
 • Vermijd het gebruik van Alpha Hydroxy Acid (AHA) producten in de buurt van de wenkbrauwen (en vermijd het gebruik op de wenkbrauwen na de procedure).
Wat is het nazorgproces?
HOUD ZE 2 WEKEN DROOG

Vermijd het aanraken van uw wenkbrauwen na de behandeling, omdat we eventuele bacteriën uit de buurt moeten houden.

Keep all makeup and cosmetics away from the brows for 2 weeks.

Use a wet a cotton pad and give them a gentle wipe twice a day to keep them clean.

Your brows may form dry skin and some scabbing.  It’s vital that you do not pick.  Allow the scabs to fall off naturally.

Belangrijk - houd de wenkbrauwen zo droog mogelijk.

 • Avoid hot, sweaty exercise for 1 week.
 • Avoid long, hot showers for 1 week.
 • Avoid swimming and saunas for 2 weeks,
 • Use a fresh pillowcase while you sleep.
 • Vermijd slapen op je gezicht.
 • No facials, botox, chemical treatments or microdermabrasion for 4 weeks.
 • Avoid direct sun exposure or tanning for 2 weeks after the procedure. Wear a hat when outdoors.
 • DO NOT rub, pick, or scratch the treated area.
 • Laat schurft of droge huid op natuurlijke wijze wegschilferen. Plukken kan littekens of kleurverlies veroorzaken.

Genezen wenkbrauwen

Rond dag 7-14 zouden je wenkbrauwen volledig genezen moeten zijn. Op dat moment kan het pigment er heel vaag uitzien en kunnen sommige stippen verdwenen zijn.  Maak je geen zorgen als dit gebeurt.  Geef het tijd en de streepjes zullen weer zichtbaar worden als de huid zich verjongt.

Ik zie je over 8 weken weer voor je touch up om eventuele vervaging of vlekken te herstellen.

Kunt u uw werk garanderen?

Nee, ik ben bang dat ik mijn werk niet kan garanderen omdat er veel variabelen buiten mijn controle zijn die de resultaten kunnen beïnvloeden, zoals huidtype, levensstijl en nazorg.

Ik garandeer u dat ik mijn uiterste best voor u zal doen met al mijn vaardigheden en ervaring.

Zullen mijn nieuwe PMU brows perfect zijn?

Nee, ik kan je geen perfectie beloven.

Als je op zoek bent naar perfect symmetrische wenkbrauwen met spiegelbeeldige streken, dan ben ik bang dat de Machine Hairstroke techniek niets voor jou is.  Powder Brows is beter als je op zoek bent naar symmetrie.

Hairstroke techniek bootst de natuurlijke wenkbrauw en haargroei na voor een natuurlijk ogende wenkbrauw.  Geen perfecte.

Als je iemand bent die perfect gevormde en symmetrische wenkbrauwen nodig heeft, raad ik je poederwenkbrauwen aan.

Kan ik mijn geld terugkrijgen als de resultaten niet blijven hangen?

Geen restitutie van uitgevoerde werkzaamheden.

Als je echter een 3e touch up nodig hebt vanwege een moeilijk huidtype, dan kan dat tegen betaling geregeld worden.

Kan ik mijn aanbetaling terugkrijgen als ik de afspraak annuleer?

Ja. Als u 2 weken van tevoren annuleert, krijgt u de aanbetaling volledig terug.

Vragen over Microblading

Wat is Microblading?
Microblading is een PMU-techniek waarbij pigment in de huid wordt geïmplanteerd met behulp van een handgereedschap dat op een klein mesje lijkt.  Kleine sneetjes worden in de bovenste lagen van de huid gekrast, waarbij pigment wordt aangebracht om haarachtige streken te verkrijgen.
Biedt u Microblading aan?

Nee, ik bied geen Microblading meer aan.  We werken nu alleen nog maar met een machine.

Kim Loy Studios

Wij bieden premium cosmetische tatoeage behandelingen die langdurige natuurlijk uitziende resultaten leveren. De tevredenheid van onze klanten is onze nummer één prioriteit en wij streven ernaar om deze tevredenheid met integriteit te leveren.

Kom binnen

Kim Loy Studios 

Gallery Salon Studios, Bilderdijkstraat 77, 1053KM, Amsterdam

Volg ons