+31 (0)640446517 kim@kimloystudios.com

Microblading vs. Nano Machine Hairstrokes: Wat is het verschil?

Wat is het verschil tussen microblading en machinaal haar?slagen? Een vraag die ik bijna elke dag hoor als PMU artiest. Dus, laten we het antwoord vinden!

Microblading en nano machine hairstrokes zijn beide semi-permanente make-up behandelingen voor de wenkbrauwen. Het belangrijkste verschil is de pigmentimplantatietechniek - bij machinale hairstrokes wordt een machine gebruikt, terwijl microblading handmatig wordt gedaan, wat resulteert in een ander huidtrauma, een langere levensduur en andere kosten.

Dus, welke wenkbrauwbehandeling is de beste optie voor u? Is de ene beter dan de andere? Lees verder om erachter te komen.

Machine Hairstrokes Amsterdam
Machine Hairstrokes Amsterdak

Wat is Nano Machine Hairstrokes?

Machine hairstrokes method, also known as “nano brows,” deposits pigments into the skin using a digitale machine en naaldcassette. In tegenstelling tot tatoeagemachines hebben PMU-machines een lagere frequentie en hogere snelheid om een natuurlijke afwerking te creëren. De machinemethode heeft de laatste jaren aan populariteit gewonnen, omdat ze in meerdere behandelingen schaduw, haarstreken, lijnen en nog veel meer kan creëren. Het is geschikt voor alle huidtypes, gaat langer mee en veroorzaakt minder schade aan de huid.

Voor- en nadelen van nanomachineslagen

Voors

Nadelen

Geschikt voor alle huidtypes

De meeste mensen zijn onbekend met de procedure

Kan cosmetische make-up nabootsen

Kan duurder zijn

Veroorzaakt minder schade aan de huid

 

Microblading Nederlands
Microblading Amsterdam

Wat is microblading?

Microblading is een semi-permanente tatoeagemethode voor wenkbrauwen waarbij een handgereedschap met 12-16 naalden wordt gebruikt om pigment in de huid te implanteren. Het doel is het uiterlijk van natuurlijke haarstreken na te bootsen voor een zeer natuurlijk ogende afwerking.

Voor- en nadelen van Microblading

Voors

Nadelen

De resultaten zijn zacht en natuurlijk

Niet ideaal voor de vette huid en grote poriën

Verbetert de natuurlijke vorm van de wenkbrauwen

Kan meer traumatisch zijn voor de huid

Populair en bekend

 

Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen Microblading en Machinekapsels?

Het belangrijkste verschil tussen microblading en machinaal haarslagen is de toepassingstechniek die verschillende resultaten oplevert in meerdere parameters.

Techniek

Nano brows worden gedaan met een machine, daarom heet het de machine methode. Het apparaat heeft een uiterst fijne of "nano" naald die trilt om de huid te doorboren en tegelijkertijd het pigment aan te brengen. Omdat de naald dun en flexibel is, veroorzaakt hij minimale schade aan de huid. Deze techniek duurt ook langer dan microblading.

Bij microblading gebruiken kunstenaars een in de hand gehouden mesje met naaldjes, meestal 12-16 in getal, om het pigment in de huid aan te brengen door het in het pigment te dopen en handmatig in de huid te snijden, waarbij kleine haarachtige sneetjes over de huid worden gemaakt. Het mesje dat bij deze methode wordt gebruikt is ook dun - sommige kunstenaars gebruiken zelfs dezelfde dikte als de nanonaald. Het mesje is echter niet flexibel, wat minder controle geeft over de druk en de beweging.

Huidtrauma

Het huidtrauma en de kans op schurft zijn kleiner bij de machinale haarbehandelingen omdat de precisie van het apparaat zeer hoog is.  De huid blijft bij deze behandeling intact, er wordt niet in de huid gesneden.

Het huidtrauma bij microblading is echter groot doordat er in de huid wordt gesneden.  Als de sneetjes door een slechte techniek te diep zijn, kunnen er littekens ontstaan.  Als microblading 2-4 keer wordt uitgevoerd over een periode van jaren is littekenvorming onvermijdelijk.  

Pijnniveau

Een gemeenschappelijke zorg van de cliënten is welk proces meer pijn doet. Het antwoord is, noch van de behandelingen zou pijn moeten doen, omdat er vooraf een plaatselijk verdovingsmiddel op het gebied kan worden aangebracht. Tijdens de sessie kunt u echter enig ongemak voelen. Bij microblading kunnen sommige cliënten meer pijn voelen, terwijl de meeste cliënten de machinale haarstrijk als tintelend of prikkend beschrijven.

Levensduur

Beide behandelingen zijn semi-permanent, wat betekent dat ze uiteindelijk zullen vervagen.

Beide behandelingen gaan 1-2 jaar mee, maar vervagen aanzienlijk sneller bij een vette huid.

Machinale haarstreken zijn meer geschikt voor de huid met grote poriën, omdat de precisie van het aanbrengen pigmentvervaging voorkomt.

Kosten

De gemiddelde kosten van microblading bedragen ongeveer 350 euro. De prijs kan echter variëren van € 100 tot € 1000, afhankelijk van de locatie en de exclusiviteit van de faciliteit.

De gemiddelde prijs van nano machine hairstrokes ligt op €500, iets hoger dan bij microblading. De variatie in prijs ligt tussen €400 en €1500.

Het prijsverschil tussen de twee behandelingen is te wijten aan het feit dat Machinewerk veel technischer is en moeilijker te beheersen dan Microblading.  Alleen de meest toegewijde PMU-artiesten kunnen deze behandeling aanbieden.

Genezing en nazorg

De genezing en nazorg voor alle PMU-wenkbrauwbehandelingen zijn vergelijkbaar. Bij microblading krijg je je tweede sessie na zes tot acht weken. De korstjes, jeuk en schilfers kunnen iets langer duren omdat de huid meer trauma krijgt. Bij beide behandelingen moeten alle symptomen binnen tien dagen verdwijnen. Bij machinale haarbehandelingen krijgt u uw touch-up afspraak 12 weken na de eerste behandeling.

De nazorg routine varieert voor alle artiesten, maar wij hanteren het dry heal proces wat betekent dat je je wenkbrauwen 2 weken droog moet houden. Je moet ook vermijden om het gebied aan te raken of make-up te gebruiken en het uit de buurt houden van directe blootstelling aan de zon. De nazorg duurt meestal 14 dagen na de behandeling.

Is Machine Hairstrokes beter dan Microblading?

Er is geen eenduidig antwoord op deze vraag. Het hangt af van uw persoonlijke voorkeur, de look die u wilt, en uw huidtype.

Als je een normale, jonge, gezonde huid hebt, dan is het goed om een keer in je leven Microblading te laten doen.  Doe je het te vaak, dan kun je littekens krijgen.

Nano brows is geschikt voor alle huidtypes, het is zachter voor de huid en veroorzaakt daarom geen littekenweefsel.

Beide zijn prachtige behandelingen, maar als je geeft om de gezondheid van je huid op lange termijn, zou ik Machine Hairstrokes voorstellen boven Microblading.

Als u nog steeds niet zeker weet welke behandeling u moet kiezen, raadpleeg dan een kunstenaar om uw huid te beoordelen en de beste optie voor te stellen.

Als u in Amsterdam woont, kunt u altijd langskomen voor een gratis consult.

door op de onderstaande link te klikken.

Een afspraak maken

Als je nog vragen hebt, help ik je graag, dus bel, sms of mail me op onderstaande contactgegevens:

Tel: +31 0640446517

Email: kim@microbladingamsterdam.nl

Kim Loy Permanent Makeup
Kim Loy, Microblading Amsterdam
Volg en like ons: